Hoxe é Venres 14 de Maio de 2021

Habilítase a parte traseira do xulgado de Redondela como zona de lecer

Recuperación xardíns da Xunqueira. Traseira xulgados (2)

Remata a primeira fase dos traballos de recuperación dos xardíns da Xunqueira, situados na parte traseira do inmoble onde se sitúa o xulgado coa colocación de mobiliario urbano así como a mellora e limpeza da zona. Na segunda fase dotarase a este espazo de céspede.

Dentro do programa de “recuperación de espazos infrautilizados no casco urbano” para a cidadanía, o concello vén de rematar a primeira fase de mellora desta zona situada ao carón do río e que dará continuidade á área de lecer que se inauguraba en 2018 na antiga parcela de Fenosa.

Como primeiro paso para a rehabilitación desta zona, colocáronse diversos elementos de mobiliario urbano como mesas e papeleiras ademais de renovar os bancos existentes. A próxima semana iniciarase a colocación de céspede para que, unha vez rematada, “as veciñas e veciños poidan contar cun novo espazo de esparexemento no casco urbano de Redondela”.

Uns traballos que visitaban este mércores a alcaldesa Digna Rivas e o concelleiro de Parques e Xardíns, Alberto Álvarez, que destacaban a importancia destes proxectos de recuperación para que a veciñanza conte con zonas verdes céntricas como é os xardíns de Regojo, unha zona abandonada e degradada, agora transformada nun lugar de encontro que ademais de “ofrecer un novo espazo de lecer, fai unha homenaxe e recordatorio á historia industrial do municipio”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *