Hoxe é Venres 29 de Marzo de 2024

Aída García e Ryan Wayne triunfan no II Triatlón de Redondela

Elevadas temperaturas que malia todo non desanimaron aos 150 deportistas que participaron na proba de triatlón celebrada na maña deste domingo en Redondela. Uns atletas que se enfrontaron a unha dura proba que lles obrigou a percorrer 750 metros a nado, 20 quilómetros en bicicleta e 5 quilómetros correndo. Na categoría masculina o mellor tempo foi para Ryan Wayne Waddington (1.00:37) que se fixo coa medalla de ouro. Aída García do triatlón Rías Baixas foi a vencedora na categoría feminina (1.12:16).

Unha competición que arrancou na praia de Cesantes, nas inmediacións do peirao, e que levou aos deportivas a enfrontarse ao mar, a subirse a bicicleta e a percorrer os últimos quilómetros da proba a pé, con esa carreira que remataba na meta ubicada no Campo da Feira.
Na proba masculina vitoria foi para Ryan Wayne Waddinton, moi regular en todo o percorrido que logrou o mellor tempo por encima de Nicolás Domínguez (Disa HPS Tríatlon) e Marcos Vidal (Natación Pabellón Ourense), en segundo e terceiro lugar respectivamente.
Na categoría feminina, o podio foi para Aída García (triatlón Rías Baixas) que logrou a vitoria cun tempo de 1.12:16, seguida de Maria Casaleiro e Andrea Iglesias.