Hoxe é Luns 30 de Novembro de 2020

A Xunta mellora a accesibilidade nos edificios públicos de Fornelos

RR_Noticias

A intervención consistiu na creación dunha nova praza municipal sen barreiras arquitectónicas na que desembocan a Casa Consistorial, a oficina de correos, o centro médico e o auditorio. A obra supuxo un investimento de 65.000 euros.

O conselleiro de Política Social, José Manuel Rey Varela, desprazouse a Fornelos de Montes para comprobar sobre o terreo os resultados das obras levadas a cabo nesta localidade ao abeiro da liña de axudas para a mellora da accesibilidade en espazos e edificios públicos impulsada pola Xunta de Galicia.
 Así, a actuación de accesibilidade permitiu a creación dunha praza municipal sen barreiras arquitectónicas, con novos itinerarios peonís, renovación da sinalización, creación de zonas de aparcamento para persoas con minusvalías e instalación de mobiliario urbano. A intervención desenvolveuse nun espazo no que desembocan a Casa Consistorial pola parte traseira, a oficina de correos e as entradas ao centro médico e ao auditorio.
A Administración autonómica achegou preto de 65.000 euros á execución destes traballos que consistiron, basicamente, en dotar á zona dun pavimento de formigón e pedra; de rede de sumidoiros para a recollida de augas pluviais; a creación dunha zona de descanso con xardineiras, árbores e bancos; e outra de estimulación cognitiva con mesas de xadrez e de parchís, así como de xogos da moeda e do tres en raia.
Ademais, a actuación incluíu habilitar unha zona de aparcamento reservado para discapacidade no acceso á praza, e a sinalización alfanumérica e en braille dos edificios situados neste contorno. En total, a área de intervención abrangueu unha superficie de 465,50 metros cadrados.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *